5 okt. 2010

MOT NYA HÖJDER


DET SOCIALA FIASKOT
Du snackar som en vuxen spöar på ett barn.
Det sociala fiaskot, baby, här är jag. Du kan bara frossa, äckligt obstinat i fördomar, missförstånd o lösryckta citat. Framställ andra i den dager som är sämre än du själv, tills dom blir som projektioner av dina tomma argument. Retorisk Mussolini, Maktspråk med finess. Aldrig några tvivel inför din häxprocess. Monologer – Okunskap är makt. Avbryt mitt i meningen, bestäm vad jag har sagt. Framställ andra i den dager som är sämre än du själv, tills dom blir som projektioner av dina tomma argument. Du kan ta och Flagga för dig själv, för jag är måttligt intresserad. Och jag tar hellre skit från nån som dig än från nån som jag respekterar.

HYTTA MED NÄVEN, DIGGA MED FOTEN
Upp med hakan, fram med tjacket.
Fötterna på styret i nerförsbacke. På med motorn på kanoten. Hytta med näven, digga med foten. Solen i ryggen å en kasse vinyl; Neil Young, Dischange & Amon Düül. Lämna landet, leva löken. Extra långa rizla, fröken. Tar det som det kommer. Blir säkert besviken. Tar det som det kommer. Missnöjet peppar i jakten på peaken. Nya Avskum på repeat. Allt är skitbra, allt är skit. Vi är A-71 från Kristinehamn. Hopplös stad och dito band. Tar det som det kommer. Blir säkert besviken. Tar det som det kommer. Missnöjet peppar i jakten på peaken.

FAR ÅT HELVETE

Skippa predikan, jag kan din typ;
självuppblåst, feg och dryg. Far åt helvete. Ingen jävel har en aning. Ingen jävel vet ett smack. Far åt helvete.

EN FIX IDÉ

Suckar demonstrativt och himlar med blicken,
på betryggat avstånd från effektsökeriet. Vadå pessimist? Hur menar du nu? Du får väl greppa mitt resonemang fullt ut. Du har inte läst det finstilta. Du har helt fjantat bort det väsentliga. Vadå elitist? Hur menar du nu? Du får väl greppa mitt resonemang fullt ut. Vad annat är du än min reflektion? Allt har ett samband och hänger ihop. Man är väl samma sopa som vem som helst. Närsynt, långsint och inkonsekvent. Allt går i cykler och kommer igen. I periferin kring verkligheten. Vadå lite luddig? Hur menar du nu? Allt är fint, Hur fan mår du? 

DISCHARGE ME
Don't care for trends, don't care for no scene.
Just revel in d-beat to the extreme. Discharge me. Don't care for fashion, we're in it for fun. Got struck by that beat back in '91. Discharge me.
 
DAGISDESPOTERNA
Kom dagisdespoter, alla måste fram!
Ner med brallorna och gör dig ett namn! Kappvändare. Populister. Gravskändare. Karriärister. Retrotrend eller skitnostalgi. Repriserna gränsar till nekrofili. Kappvändare. Populister. Gravskändare. Karriärister. Det ligger i tiden, det är nästa grej. Mantrat för dagen är ”kolla på mig” . Ingen feeling eller hängivenhet. Ingen tanke, det är ingen idé...

SLENTRIANPARANOIAN
Du kan teorin så skit i praktiken. Har man inga förväntningar blir man aldrig besviken. Är det inte så? Eller är det paranoian? Din goda intention är mest en identitet. En jakt på svårare ord för vad folk redan vet. Är det inte så? Eller är det paranoian? Slå fast för femtioelfte gången vad dina likar tycker. Eller instäm med ditt eget ego för en dunk i ryggen. Skitnödig, nyansbefriad och tröttsam extremism. Attityder som i längden inte leder till ett piss.

DU, DU ÄR SKIT

Kan du hålla käften för en gångs skull
och tänka efter en kort sekund? Du är skit, du är tragisk. På med sockiplasten och tillbaks till dagis. Du, du, du, du är skit!!! Spänner dig i spegeln till Scooterhits. Dugligt bildad av artiklar i Slitz. Den dagliga dosen porr och mord. Anar jag en vag erektion? Du, du, du, du är skit!!!
 
MOT NYA HÖJDER AV USELHET
Tillväxt till vilket pris som helst. Expansion som ett mål i sig själv. En anledning att överse med vår omänsklighet. Mot nya höjder av uselhet. Den tilltagande dekadensen hejar på de redan bortskämda asen. En anledning att överse med vår omänsklighet. Mot nya höjder av uselhet. Självöverskattning, blind optimism. Helt jävla torsk på myten om framsteget.
 
ASOCIALT KOMPETENT (2006 version)
Nylagat käk, kalla folle. En stadig bit och en back med tolvor. Ge mig ett skäl att inte stanna här. Uteliv = misär.  Alltid samma visa när man ska ut på krog. Träliga människor och solkiga bord. 50 spänn för utblandad öl. Nazivakter, slagsmål i kön. Disco, disco, disco, disco – Gerej! Disco, disco, disco, disco - Gerej!

ÅTERVÄNDSGRÄNDER
Allt jag kan se är osympati. Utbrända vrak i jakt på tiden. En mot alla, alla mot en. Självförbränner ikapp med livet. Acceptans och irrelevans. Distraktioner, Återvändsgränder. Vi har samma behov och samma mål, men ingen ork att ha fokus på sånt. Skadeglädje, småsintheter - Välj själv gift för din eskapism. Acceptans och irrelevans. Distraktioner, Återvändsgränder. Om du bara kunde inse hur hatkoncepten begränsar dig. Dogmer utan analys har inget värde i sig själv.

LARMET GÅR
Skolas in, klonas ut. År av cerebral justering. Avtrubba perceptionen. Kväv din vilja, in i ledet. Larmet går - Tankepolisen. Ett snitt i membranet och fram med bevisen. Svaren enligt 1X2. Allting annat är en dröm. Lär dig sky den fria tanken. En enda sanning, en enda lögn. Larmet går - Tankepolisen. Ett snitt i membranet och fram med bevisen. Fantasin är ett farligt hot. Medkänslan en sjuk defekt. Här belönas segerviljan, blodtörsten och noll respekt.

PROFITÖRERNA
Egoismens triumfer dövar medmänskligheten. Ansvaret släpper så skyll på systemet. Här är inte tal om nåt alternativ. Allt som inte gynnar dig är en hippiefantasi. Du tär på livet, Parasit. Din stolta vision är min dystopi. Logisk med en psykopats precision. Tillkortakommen i din egen person. Nya truismer, gamla klichéer. Ni snackar - nu får ni fan ta och ge er. Du tär på livet, Parasit. Din stolta vision är min dystopi. En statisk enhet. Tvärrationell. Fyll ditt syfte eller skyll dig själv. Pausa filmen. Nu går jag hem. Skapelsens krona - Förmodligen... Den sämsta primaten har gjort det igen! Orsak och verkan. Orsak och verkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar