11 okt. 2015

DISTANSEN TILLTAR

DISTANSEN TILLTAR
Mer apparater, mindre kontakt. Mer tid avsatt till självförakt. Snabbare domar, diffusare krav. Distansen tilltar, du trubbas av. Bekvämlighetens tyranni. Du vill bli en maskin. Det omedelbara som egenvärde. Inget behov av eftertanke. Optimera signalsubstanser. Du vill leva med en sond i halsen. Bekvämlighetens tyranni. Du vill bli en maskin. Målinriktad, rädd för närhet. Påtvingad en kronisk tomhet. Patologisk perfektionism. Ekorrhjul drivna av ren masochism. Bekvämlighetens tyranni. Du vill bli en maskin.

NER I MÖGLET
Tempel av glas. Elitens epicentrum. Ingen städar egen skit i paradisets väntrum. En förhöjd realitet, fri från empati. Desinficerad och kliniskt steril. Ner, ner, ner i möglet med mig. Rädd för dom fattiga. Rädd för dig själv. Alla skitiga tankar gömda i dig. Trygghetsberoende. Vagt xenofob. Stanken från skeletten i en dyr garderob. Ner, ner, ner i möglet med mig. På andra sidan stan. En annan verklighet. Byggd på premisser som eliten inte vet. Här dör man av oro i en nedpissad säng när ännu en psykakut bommas igen.Ner Ner Ner Ner Ner Ner Ner Ner Ner i möglet med mig.

KROSSA KIDSEN
Kidsen har pistoler men ingen självdistans. Dom är individer och förnekar sammanhang. Kidsen har rätt patches. Kidsen har mustasch. När jag var liten hade dom mjukisar och page. Krossa kidsen. Kidsen har mopeder och för ett jävla liv. Hytter man med näven hotar dom med kniv. Kids är oresonliga, dom har alla svar. Men innan 20 år har inte hjärnan vuxit klart. Krossa kidsen. Sen blir vi äldre och ännu värre. Sen blir vi  äldre och ännu värre. . .

RUSET
Originally recorded by Glo/Rukorna.

HÅRT KLIMAT
Lågt i tak. Hårt klimat. Svensken spricker av sitt hat. Övertydligt rå jargong. Skamsamhälle. Åsiktstvång. Det du hatar hos andra är det du hatar i dig själv. Obildad. Utan koll. Ständigt sug på kött och våld. Suckar och fnyser åt engagemang. Ser bara på tv. Vad fan vet du? Det du hatar hos andra är det du hatar i dig själv. Sväljer skit från auktoriteter. Avreagerar dig på kollegor. En känsla av kontroll och makt. Paniken växer bakom din mask. Det du hatar hos andra är det du hatar i dig själv.

VÅLDETS ARKITEKTER
Våld föder våld. En spiral i historien. Ett eko av trauma genom generationer. Inga gränser, inget slut. Allt som sker har skett förut. Vilket framsteg blir nästa a-bomb? Vilka symboler blir nästa hakkors? Inga gränser, inget slut. Allt som sker har skett förut. Maktens tryne har ingen fantasi. När orden sinar tar klorna vid. Inga gränser, inget slut. Allt som sker har skett förut.

FORTSÄTTNING FÖLJER
Vad ska vi göra med vår okunnighet? Och ruset av inbillad omnipotens? Vad ska vi göra med vår benägenhet att misstolka omvärlden konsekvent? Var ska vi ta vägen? Och varför ska vi dit? Vad ska vi göra med vår ambivalens? Och oförmågan att sitta still? Alla påsar vi tappat på vägen hem? Och suget efter en tuborg till? Var ska vi ta vägen? Och varför ska vi dit? Var ska vi ta vägen? Och varför ska vi dit? Om samtiden lämnar dig trött och kall och det är labyrinter överallt, är nåt slags försök till medmänsklighet vår enda egentliga skyldighet. Var ska vi ta vägen och varför ska vi dit?

VEM ÄR PARASITEN?
Makten är ett medel som förtränger skam. Pengar finns att tjäna i politiska program. Språket är en barriär som visar på distans. Kostymen signalerar att du inte har en chans. Vem av oss behöver vem och vem är parasiten? Rubriker som skriker fiktiva kriterier. Blickar som blänger, men ingen som ser dig. Symbolik, retorik, kamp och karriär. Ett sätt att va på riktigt i en viktigare värld. Vem av oss behöver vem och vem är parasiten? Deltar du? Fattar du varför? Deltar du? Fattar du varför? Har det hänt att du känt dig bra jävla liten? Har du kollat på tv och tappat aptiten? Vem av oss behöver vem och vem är parasiten? Vem av oss egentligen? VEM är parasiten?!!?

STRÖDDA APPLÅDER
Orden är allt. Du stövlar över lik. En provokation. En bitter replik. Tål inte tystnad. Vill inte lyssna. För mycket val i världen av idag. Bara hiva in facklorna och hoppas på applåder. Skjut ifrån höften och hoppas ingen märker att du inte har en aning. Väljer de intryck som gynnar dig. Sparkar neråt för att synas själv. Hög på din egna konspiration.Skeptisk mot allt utom dina egna ord. Bara hiva in facklorna och hoppas på applåder. Skjut ifrån höften och hoppas ingen märker att du inte har en aning. Alla måste tycka; Det är demokrati! Dumhet är kunskap, det är tidens melodi!  Behovet att synas står i paritet till vår outhärdliga vilsenhet. Orden är allt. Du stövlar över lik. En provokation. En bitter replik. Tål inte tystnad. Vill inte lyssna. För mycket val i världen av idag. Bara hiva in facklorna och hoppas på applåder. Skjut ifrån höften och hoppas ingen märker att du inte har en aning.

GENIAL IDIOT
Upp på sadeln igen . På väg var som helst. Snälla säg nånting som inte jag redan tänkt. Det enda vi äger är våra illusioner. Överflöd, övertid, meningslösa tidsfördriv. Livet går hårt åt  människornas fantasi. Det enda vi äger är våra illusioner. Har du glömt bort? Det är vi som bestämmer. Har du glömt bort? Har du glömt bort? Det enda vi äger är våra illusioner. Det enda vi äger är våra illusioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar