9 juni 2011

New album preview (updated)!


Så slutligen! Efter år av spänd förväntan (hmm) så är vår nya platta klar...

"Från primat till reptil" är en 10 låtars käftsmällssymfoni; ett resolut avståndstagande från allt vad mänsklig egocentrism och reptilhjärnebaserad egennytta innebär. En tapper ambition att hålla näsan över ytan för att slippa dras med i den tsunami av nihilistiskt griseri vi kallar samtiden, eller åtminstone en gubbig ursäkt för den egna insiktens ibland något skröpliga natur.

Plattan släpps både som en fet jävla Gatefoldvinyl och som CD av Halvfabrikat Records (släppdatum inte spikat ännu), men redan nu kan den rastlöse lira luftbas eller nynna med i texterna till två smakprov:

FRÅN PRIMAT TILL REPTIL by anatomi71

Snillen spekulerar nånstans på andra lång. Ett par tre för mycket, sen är käften igång. Dum, dryg, stöddig och obstinat. Ingvar Oldsberg, det är du och jag... För vad fan är klarsyn mer än megalomani? I metamorfosen från primat till reptil. Jag vet inte hur du är, men jag är idiot. Proppad utav insikt, ändå gör man tvärtemot. Sen mår man som Kjell Höglund på morgonen. Lite självömkan, sen är man rastlös igen. För vad fan är klarsyn mer än megalomani? I metamorfosen från primat till reptil.

MOT MÖRKARE VATTEN by anatomi71

Saxade segel, åska på ingång, bultsax i näven - ännu en motgång! Buttad av bratsen, skyhöga vågor, spyor i skägget och polska piroger. Styr bortom kartan mot mörkare vatten. Allting kollapsar så håll i hatten! Två Southern Comfort, nån kantarell. Riden av maran, trauman från Kjell. Härdad blick, som Hemingway. Hytter mot himlen -  "HOTER DU MIG!?" Styr bortom kartan mot mörkare vatten. Allting kollapsar så håll i hatten! Jag skyller på kemi och gôttar mig med Lao Zi. Allt är begripligt ur ett fågelperspektiv. Styr bortom kartan mot mörkare vatten. Allting kollapsar så håll i hatten!

English speakers: We got a new record (vinyl and CD) coming out soon on Halvfabrikat Records. It's called "Från primat till reptil".

5 kommentarer:

 1. Låter grymt! Klassisk Anatomi-kvalitet både på texter och musik, med en aningen skitigare produktion än tidigare. "Ingvar Oldsberg, det är du och jag"

  Hit med en platta så fort den är pressad!

  SvaraRadera
 2. Förjävla bra!

  SvaraRadera
 3. Grymt i vanlig ordning!

  SvaraRadera
 4. Upptäckte er först idag och är kääär!

  Låter helt underbart, älskar det skitiga ljudet!

  SvaraRadera