20 apr. 2016

Reviews / Recensioner

Some nice words on our latest album, "Distansen tilltar":

MAXIMUM ROCK N' ROLL
Super-competent råpunk delivered with style. Anatomi-71 have been kicking around for a while now, and this release should be no surprise to fans of the band - tight as hell with killer vocal trade-offs and some crushing riffs. The Sabbath-esque intro to "Hårt klimat Svensson" was a nice surprise leading into a brilliantly frantic, uniquely Swedish driving tune before returning to that smashing slow part for the outro. An equally pleasant surprise was the Glo cover, an interesting foray into straight-ahead punk brilliantly adapted to the Anatomi-71 style. "Fortsättning följer" is probably the pick of the litter, delivering absolutely everything this band is capable of, mizing slow breakdowns with a speedy verse/chorus, memorable guitar-led melodies and throat-shredding vocals, thought the rock'n'roll licks of "Genial idiot" are a definite highlight as well. Killer LP from a time-tested band.

CLOSE-UP MAGAZINE
"Rått, ilsket och svängigt driv". Så sammanfattar Göteborgs- och Skivarpsbaserade Anatomi-71 sin femte fullängdare. Tydligare än så går det inte att uttrycka sig. Kvintetten har svarvat ihop tio låtar fenomenal hardcorepunk på svenska. Det rör sig om medryckande, välspelat och aggressivt d-taktsmangel med intelligenta texter. Det går att dra paralleller till Totalitär, Svart snö och Avskum, men Anatomi-71 har ett antal ess i rockärmen, där de små detaljerna gör hela skillnaden. I "Fortsättning följer" flätar de in ett snyggt Black Sabbath-parti. "Hårt klimat Svensson" färgas av Hawkwind-psykedelia och i "Vem är parasiten" och "General idiot" blixtrar duellerande Iron maiden-gitarrer. "Distansen tilltar" är en lika brutal som lekfull punkplatta som alla borde lyssna på. (8/10)
LUKINZINE
I allmänhet är det få band förunnat att bli bättre och bättre långt in i karriären, och när det gäller punkband är chansen till detta ännu mindre. Anatomi-71 är däremot ett undantag som likt ett mittenfinger till allt vad regler heter totalt krossar allt och alla på sin senaste giv Distansen Tilltar. Det är hårt, snabbt och d-taktsbrutalt, men med så många finesser att det aldrig blir tråkigt. Här finns rock, metal och hardcore så att alla öron och smaklökar blir mer än mätta och belåtna.
Gitarrerna är attackerande när de behöver vara det och smidiga och planerande i andra situationer. Texterna är genomtänkta och trots att detta är en punkskiva som inte på något sätt plöjer ny mark är den så pass medryckande och innehållsrik att det aldrig blir tråkigt eller generiskt. Lyssna på det avslutande spåret Genial idiot, för det räcker gott och väl för att övertala vem som helst att detta var något av det bättre som genren skrapade ihop under förra året. (8/10)

BLINDEAD PRODUCTIONS
Jag har väl inget problem med argumentet “deras tidigare material är bäst” egentligen och har använt det själv många gånger. Jag antar att man helt enkelt letar efter den där känslan av att bli golvad som man kan bli första gången man hör ett asbra band. Men när kommer till Anatomi-71 så får man den känsla vid varje släpp, de bli bara bättre och bättre. Deras tidiga material är asbra, men deras senare material är asbättre! Och då detta är nyaste plattan… dyngbra!

SKRUTT MAGAZINE
Bara en sådan sak som att göra en gammal Rukorna/Glo-låt som Ruset tyder på smak anser i alla fall jag. De gör till en modern hardcoreklassiker tycker jag! Annars är det en ganska snabb och tuff hardcore som är grejen för Anatomi-71 och jag gillar deras sound för det får mig att tänka på tidiga spelningar i mitt liv på Sprängkullen med grupper som Anticimex, Shitlickers etc. Vilda tillställningar och jag kan tänka mig att Anatomi-71 också har vilda tillställningar för i alla fall deras musik ger oss möjlighet att ha vilda spelningar med tanke på den typen av musik de spelar i alla fall. Texterna är inte som alla andra bands tycker jag. Man får tänka efter lite mer än vad man är van vid och det är kul…men vad tycker de egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar