8 nov. 2011

FRÅN PRIMAT TILL REPTIL

GOD NATT ALTRUISM
Jag gav upp pessimismen för längesen, men jag ångrade mig, så nu kör jag igen: "Jag är en a-bomb av irritation och jag är en kroniskt besviken person". Men jag är inte cynisk. Det här är min strategi. Min enda orsak att förbli konstruktiv. Aldrig högre betyg än en kryssad fyr till de svin som tar plats och de sopor som styr. Visst kan det locka med resignation, men jag är en kroniskt besviken person. Och jag är inte cynisk. Det här är min strategi. Min enda orsak att förbli konstruktiv. Du säger ”lägg ner” och jo, jag vet, men din enda lösning är håglöshet! Och visst kan man drömma om evolution, men jag är en kroniskt besviken person. Jag är inte cynisk. Det här är min strategi. Min enda orsak att förbli konstruktiv.

FRÅN PRIMAT TILL REPTIL
Snillen spekulerar nånstans på andra lång. Ett par tre för mycket, sen är käften igång. Dum, dryg, stöddig och obstinat. Ingvar Oldsberg, det är du och jag... För vad fan är klarsyn mer än megalomani? I metamorfosen från primat till reptil. Jag vet inte hur du är, men jag är idiot. Proppad utav insikt, ändå gör man tvärtemot. Sen mår man som Kjell Höglund på morgonen. Lite självömkan, sen är man rastlös igen. För vad fan är klarsyn mer än megalomani? I metamorfosen från primat till reptil. 

HIP SKIT 
Du missförstår och förvanskar igen. Din värdegrund har ingen täckning hos mig. Din stöddiga ton och ditt självgoda flin är störningsmoment i periferin. Det är hip skit och du misstar dig, för hip skit, det är inget för mig. Hip skit! Du misstar dig. Lek vad du vill – Ge fan i mig! Din topposition är en konstruktion. Ett luftslott byggt i desperation. Slappna av för nån sekund, det kommer så konstiga ljud ur din mun. Det är hip skit och du misstar dig, för hip skit, det är inget för mig. Hip skit! Du misstar dig. Lek vad du vill – Ge fan i mig!Herren på täppan med coolast frisyr. Ett självhärskardöme i miniatyr. En självparodi och ännu en klon. Men min perfektion, det är imperfektion. Taggarna utåt och ett jävla liv. Inbillad frihet och autonomi. En självupptagen sociopat. Oschysst, okysst, obrydd och lat. Det är hip skit och du misstar dig, för hip skit, det är inget för mig. Hip skit! Du misstar dig. Lek vad du vill – Ge fan i mig! 

FRAMTIDEN VAR BÄTTRE FÖRR
Kneget driver oss till ensamhet, brist på visioner och passivitet. Dumstrut på, fjäder i hatten. Köp dig nåt dyrt som en klapp på axeln. Framtiden var bättre förr. Det är dödfött, jag vet, men konformitet... Va fan är det? Din framtidsvision är så ointressant. Mer konsumtion som konsensus i allt. Jag är inte lat eller arbetsskygg, men vad fan... Är det allt du kan tänka dig? Framtiden var bättre förr. Det är dödfött, jag vet, men konformitet... Va fan är det? Kanske är det dags att hålla käft? Acceptera och hänga på. Men inmålad i ett hörn står man stöddigt som ett fån. Tro fan man låter reaktionär när man kollar på dagens kids. Hormoner och dyra kläder. Allt som räknas är en fet mobil. Men vem vill bli vuxen och korpulent? En trött konsument som bara jobbar jämt. Jag skissar en flyktplan, en utopi. Åtminstone nån form av tidsfördriv. Framtiden var bättre förr. Dödfött, jag vet, men konformitet... Vad fan är det? 

FYRA FEMTON
Nä, jag är inte speedad och jag är inte frälst. Men peppet är i blodet och det känns hur gött som helst. Fyra femton, noll och tre. Fyra tingsryd 80 g. 80-mangel, 70-lall. Sojakörv och Varm & Kall. Du kanske inte greppar kontentan av det här. Men ingenting kan peppa som känslan av det här. Asfalt är min röda matta. 11:an är min limousin. Vad mer kan man önska sig? Charlie Watts berömda flin? Jag sitter med en dum idé. G-Stan, norra GBG. Fötterna på jorden och basen på bussen... Du kanske inte greppar kontentan av det här. Men ingenting kan peppa som känslan av det här. Så fimpa nihilismen, för en dag är det piss igen. Då kan du sitta där och mumla om att ingenting duger. Deras kriterier är stela konstruktioner. Vi har det jag behöver, så kör så det ryker! Du kanske inte greppar kontentan av det här. Men ingenting kan peppa som känslan av det här.

BYT KARRIÄR
Dödskallar på ditt skivomslag? En tänkbar framtid i reklam? Lukrativ punk, en ny karriär? En dröm att bli såld i en klädaffär? Vill du bli miljonär? Vad fan gör du här? Panta guran och byt karriär. Vill du bli miljonär? Vad fan gör du här? Panta guran och byt karriär. En Weekdaysponsrad jeansrebell. Historielös och anti-intellektuell. Bara intresse för kända band. Cred kan fixas i efterhand. Tomma slagord? Modekoll? Mera merch än innehåll? Tatuerad överkropp? Jävligt bra på höga hopp? Vill du bli miljonär? Vad fan gör du här?
Panta guran och byt karriär.


MOT MÖRKARE VATTEN
Saxade segel, åska på ingång, bultsax i näven - ännu en motgång! Buttad av bratsen, skyhöga vågor, spyor i skägget och polska piroger. Styr bortom kartan mot mörkare vatten. Allting kollapsar så håll i hatten! Två Southern Comfort, nån kantarell. Riden av maran, trauman från Kjell. Härdad blick, som Hemingway. Hytter mot himlen -  "HOTER DU MIG!?" Styr bortom kartan mot mörkare vatten. Allting kollapsar så håll i hatten! Jag skyller på kemi och gôttar mig med Lao Zi. Allt är begripligt ur ett fågelperspektiv. Styr bortom kartan mot mörkare vatten. Allting kollapsar så håll i hatten!  

FÖR SVERIGE UR TIDEN
Vem vill företrädas av roffare och nynazister? Och Alfons Åbergs farsa! ...Ett Da-Buzz-fan som statsminister? Död åt egoismen! För sverige ur tiden! Den kortsiktigt lättköpta majoriteten är en pissbomb i fejset på mänskligheten. Död åt egoismen! För sverige ur tiden! En till platt-tv? Ännu en lattevisp? Vi brutaliseras av billig populism tills vi tappar koncepten och bara flyter med strömmen. Död åt egoismen! För sverige ur tiden!!!!

OMEN PART 1: KOMETEN KOMMER
Vi rör oss som malen... förhäxad av lågan. Trots varsel och omen... i döda fossil och ruiner. Tills den ändlösa rymden krossar det himmelska valvet och imperiet kollapsar av sin kritiska massa .

GRISERIETS HISTORIA 
En ny skandal. En karl såklart. Upprörande eller uppenbart? Ett svin i slips. Nu igen. Tagen med näven i syltburken. Maktmissbrukare. Misogynister. Societeten. Gubbjävlar. I Hollywoodrocken. I storkapitalet. Fräscha normer från femtiotalet! Primitivt freudianska komplex. Rovdriften vaknar när spotlighten släcks.Maktmissbrukare. Misogynister. Societeten. Gubbjävlar. Sociala karnivorer. Dinousaurer och demagoger.Göran Lindberg eller Göran P. Björn Söder eller Bingo Rimér. Motsatta tummar och en upprätt gång. Samma självgoda följetong. Kom inte här och snacka evolution för det blev Cro Magnon av alltihop. Så drivs vi framåt av missunnsamhet. Den mobbade parten som serviceenhet. Störst aptit och vassast tänder. Alla vet, men inget händer. Maktmissbrukare. Misogynister. Societeten. Gubbjävlar !!!!!
 

2 kommentarer:

  1. "Saxade segel, åska på ingång, bultsax i näven - ännu en motgång! Buttad av bratsen, skyhöga vågor, spyor i skägget och polska piroger!"
    Shit, era texter måste vara de bästa i världshistorien ungefär. cudos till den som skriver skiten

    SvaraRadera
  2. Tack! Såg kommentaren först nu, snart 2 år försent! /Linus

    SvaraRadera